Ergonomische producten

Optimaliseer je werkplek

Hippus of handshoe muis

The only mouse that fits like a glove

De computermuis is een belangrijke oorzaak van klachten in nek, schouders, armen en handen, ook wel RSI genoemd. Bij een gewone muis moet men bijvoorbeeld aldoor de vingers optillen om niet ongewenst de knopjes in te drukken en te schakelen. Spieren die men hiervoor gebruikt (extensoren) worden onnodig belast met als gevolg dat de diepliggende nekspieren zich aanspannen. Daarnaast wordt men aangezet tot grijpen en knijpen waardoor overmatige spierspanning ontstaat.
Gevolg kan zijn, afgeknelde bloedvaten met als resultaat dat armen en handen te weinig voeding krijgen, afvalstoffen worden niet voldoende afgevoerd, spieren verzuren. Beknelde zenuwen veroorzaken tinteling en prikkeling, een verschijnsel van RSI.
Onderzoek binnen het Erasmus MC heeft aangetoond dat dit te voorkomen is. De innovatieve muis van Hippus, ontwikkeld in samenwerking met het Erasmus MC, is dé oplossing.

Bij deze muis hoeft men niet steeds de vingers op te tillen en door de vorm voorkomt men ook dat men gaat grijpen en knijpen. Door de vorm kan de hand juist ontspannen blijven liggen. Dit geeft ontspanning in hand, arm, schouders en nek en beperkt daarmee het risico van RSI tot een minimum.
De muis van Hippus is zo ontworpen dat uw hand er tijdens het werk ontspannen op kan liggen. U hoeft alleen licht met uw vingers te drukken om te schakelen. Omdat het beter is vanuit de onderarm te werken adviseren wij u voldoende ruimte te maken op uw werkblad. Leg uw hand ontspannen op de muis en beweeg hem vanuit uw onderarm. Royaal bewegen van de arm is bevorderlijk voor de doorbloeding van armen en handen.

EMG signaal extensoren (spieren)
Rode lijn: extensor carpi radialis longus
Gele lijn: extensor carpi radialis brevis
De EMG uitslag laat zien dat bij de muis van Hippus de spieren ontspannen zijn waardoor er minder kans is op RSI klachten.

Verkrijgbaar in verschillende maten:

  • de hippus of handshoemouse past zoals een handschoen. Alleen vinden we het normaal om voor onze voet een juiste schoenmaat te kiezen maar niet voor onze hand, nl de juiste muismaat. De hippus of handshoemouse brengt hier verandering in.
  • rechtshandig:
    • standaardmaten: rechtshandig small 170, medium 190 en large 210
    • speciale maten: rechtshandig 160, 180 en 200
  • linkshandig: 160, 170, 180, 190, 200, 210